Най-добрите ни фигуристи покориха публиката с "Вечеряй, Радо"

Целта на Мина и Кристофър е класиране за Световното в Канада
24 дек 2019 11:00, Анисия Иванова
4

Как се посреща Коледа на ледената пързалка - споделя танцовата ни двойка по фигурно пързаляне – Мина Здравкова и Кристофър Дейвис пред Bulgaria ON AIR.

Мина Здравкова е едва 20-годишна, а градовете София, Москва, Санкт Петербург, Маями са само малка част от местата, на които е живяла в името на голямата цел - да тренира професионално фигурно пързаляне в танцова двойка.

"Винаги ми е харесвало да гледам танцови двойки повече от индивидуално пързаляне, защото там се съчетава изкуство със спорт. Винаги съм се възхищавала на Албена и Максим. Те ми съдействаха да замина за Москва, намериха ми руски партньор", сподели Мина Здравкова в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

В момента партньор на Мина е американецът Кристофър Дейвис. Двамата се срещат в Лондон преди 5 години и оттогава са неразделни и най-добри приятели.

Мина и Крис в момента са най-успешната българска двойка във фигурното пързаляне. Преди година завладяха феновете по целия свят с изпълнение на българската народна песен "Вечеряй, Радо" и прекрасните им костюми, направени като български носии. Крис има български паспорт от близо година и успешно защитава флага на България по света.

Характерът си на боец и дисциплината, която има в спорта, Мина е наследила от своя баща - футболната легенда Радослав Здравков.

Голямата цел на двамата е класиране за Световното първенство през месец март в Канада, което ще им даде и шанс да попаднат на зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин.

Вижте цялото интервю във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
до родител преди 4 години
не знам изгледа ли видеото, но това момиче от години не е в България
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакай да се класират първо
1
0
 
5
 
! Отговори
родител преди 4 години
Добре,че все още има отговорни младежи ,които да прославят България ,защото всичко кадърно избяга на запад като от чума !!